luni, 31 ianuarie 2022

Protocolul lui Virgiliu Gheorghe

Antivirale


Tratamentele antivirale trebuie inițiate de la primele simptome de răceală sau gripă (vezi îndrumarul pagina 37-38), chiar dacă nu se demonstrează ulterior că este vorba de COVID-19, acest tratament preventiv vă poate salva viața.
Dacă nu s-au administrat din prima săptămână a bolii, se pot administra și din cea de-a doua săptămână.

- Ivermectină
(0,4 - 0,5 mg/kg corp, timp de 5 zile).
- Arbidol
(200 mg la 8 ore, timp de 5-7 zile. Pentru persoanele corpolente se poate lua și la 6 ore.).
- Plaquenil
(1 comprimat/zi din prima zi, până la vindecare, timp de maxim 14 zile),
- Zinc (50 mgx2/zi),
- Quercetin (500 mgx2/zi).

Antiinflamatorii


- Medrol sau Dexametazonă
A nu se administra în prima săptămână a bolii, ci numai din momentul în care debutează inflamația, începând cel mai devreme cu ziua 6-7 de la debutul bolii. În cazul administrării în primele 7 zile de boală, există riscul de creștere a titrului viral și, prin urmare, de apariție a unei forme mult mai severe a bolii, chiar fatale. Această greșeală a condus la multe cazuri severe sau chiar la moarte.

Se începe cu Medrol 16 mgx2/zi și se crește rapid, în cazul unor semne clare de inflamație puternică, până la 48mgx2/zi sau mai mult. În cazul în care saturația scade rapid, se trece pe Solu-Medrol intravenos 65 mgx2/zi, 125 mgx2/zi sau 250 mgx2/zi, în funcție de răspuns. Puls terapia, adică terapia cu Solu-Medrol doze mari, nu trebuie să dureze mai mult de 3-4 zile, după care dozele se reduc la jumătate la intervale de 1-2 zile.

- Plaquenil 1 comprimat/zi
- Controloc trebuie administrat zilnic 40 mg pentru protecția gastrică în fața efectelor Medrolului.
La doze mari de Medrol, trebuie controlată glicemia și reglată cu Metformin sau, la insulino-dependenți, prin creșterea insulinei administrate.

Anticoagulante


- Clexane (0.4 sau 0.6 o dată/zi profilactic, începând cu sfârșitul primei săptămâni de la debutul bolii. Înlocuiește aspirina 100 mg, luată până atunci. La creșterea inflamației se crește la o cantitate dublă, adică la 12 ore 0,4 sau 0,6 mg). Vezi îndrumarul la pag. 18.

Sau

- Eliquis (un anticoagulant oral care se administrează profilactic 2.5 mgx2/zi, și terapeutic, adică la inflamație mai mare, 5 mgx2/zi).

Observație: Această recomandare este valabilă doar pentru cei care nu urmează tratament cu anticoagulante.

Antibiotice


- Doxiciclina (100 mg)
Din primele zile ale bolii poate fi administrată de două ori pe zi. Nu trebuie administrat Azitroxul, dacă sunt administrate alte antivirale. 

Din a doua săptămână a bolii, dacă inflamația crește se pot administra:
- Augumentin (1000 mg la 12 ore) sau Claritromicina (500 mg la 12 ore)
- Metronidazol (500 mg la 12 ore).

Opțiuni alternative:
- Meropenem (1 gram la 12 ore perfuzabil)
sau Cefort (2 g la 24 ore perfuzabil)
sau Cefepim (1 gram la 12 ore perfuzabil)
și/sau Gentamicină (80 mg x 3/zi perfuzabil)
- Metronidazol (1 gram la 12 ore perfuzabil).

Antiinflamatorii naturale


- Vitamina D3 (doze mari până la 1000 UI /kg corp timp de o săptămână și 500UI/kg corp în următoarele săptămâni),
- Omega3 (4 grame /zi),
- Curcumin (4 grame /zi),
- Melatonină (20 mg /zi).

Suport vitamine și minerale, aminoacizi


Vitamina C, Seleniu, Magneziu, N-acetilcisteina, Complex B-uri, vitamina A, Vitamina E (vezi îndrumar Anexa 6)

Probiotice, Prebiotice


Se administrează încă din prima zi a bolii până la sfârșitul acesteia. Trebuie căutate probiotice de foarte bună calitate, de genul Enterolactis Plus, dar nu trebuie să ne limităm la acesta.

Absorbante intestinale


Argila și Zeolitul sau Cărbunele medicinal nu trebuie să lipsească începând din a doua săptămână a bolii până la sfărșitul acesteia. Se administrează la minim o oră după sau înainte de masă sau de administrarea altor medicamente și suplimente.

Antitusive


- Albastru de metilen
De două ori pe zi nebulizare cu 5 ml albastru de metilen 0.1%. Prepararea se face potrivit indicațiilor din îndrumar (pag 11). Are un important rol de curățire a plămânilor, antiviral și antiinflamator.

- Clorură de magneziu (300-400 ml /zi). Vezi îndrumar pag. 60.

- Ulei de negrilică sau de chimen negru (2-3 linguri pe zi)

Diaree sau alte afecțiuni digestive


- În caz de diaree, este folositor ca, în afară de probiotice și absorbanți intestinali, să se facă și clismă cu ceai de mentă sau cu cafea.
- Ercefuryl (4 capsule - 800 mg nifuroxazidă) pe zi, repartizate în 2-4 prize. Diareea este un semn al unei forme mai agresive a bolii. Trebuie combătută și cu ajutorul acestui antibiotic care joacă un rol important și în inhibarea receptorului TLR4 puternic proinflamatoriu.
- Glutamină
- Acid butiric (gen butifar). Atât glutamina cât și acidul butiric joacă un rol esențial în protecția mucoasei intestinale. Sunt recomandate de la începutul bolii, chiar dacă nu apare diareea.

Protector hepatic

- Silimarină (până la 1000 mg pe zi)
- Acid alpha lipoic (300 mgx2/zi )
- Seleniu (200 ug /zi)

Alte sfaturi

Dacă în primele 7 zile de la debutul bolii nu se iau antivirale sau dacă are loc o expunere la frig în această perioadă există riscul unei forme severe ale bolii, încât trebuie tratată cu multă seriozitate boala și urmate cât mai mult dintre recomandările îndrumarului.
- Se recomandă să se stea la căldură două-trei săptămâni, până la însănătoșirea deplină. Aerul rece și curentul agravează rapid boala. Temperatura trebuie să fie între 21-25° C.
- Este nevoie de repaos din toate punctele de vedere. Boala consumă resurse, încât orice efort fizic sau mental conduce la agravarea stării.
- Trebuie să se bea cel puțin 2.5 litri lichid/zi
- Reflexoterapie mai ales în zona intestinului și a plămânului. 
- Masaj cu uleiuri esențiale antiinflamatoare.

Semnele inflamației


Creșterea temperaturii care nu mai cedează la Paracetamol. (Atenție, a nu se administra mai mult de 2 Paracetamol/zi, pentru a nu se afecta ficatul.)
Scăderea saturației (cu cât este mai rapidă după ziua a 6-a sau a 7-a, cu atât crește și inflamația, deci trebuie luate rapid măsurile terapiei antiinflamatorii)
Degradarea rapidă a stării generale, un semn fiind și durerile foarte puternice de piept și spate, zona plămânilor, sau alte simptome asemănătoare.


DESCARCĂ ÎNDRUMARUL



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Protocolul lui Virgiliu Gheorghe

Antivirale Tratamentele antivirale trebuie inițiate de la primele simptome de răceală sau gripă ( vezi îndrumarul pagina 37-38 ), chiar dac...