sâmbătă, 11 decembrie 2021

Virgiliu Gheorghe: COVID-19 ÎN VARIANTA DELTA ȘI OPȚIUNILE EI TERAPEUTICE (II)

De vorbă cu Dr. Bioetician Virgiliu Gheorghe

Există o mulţime de probleme obiective sau subiective care cresc numărul victimelor de COVID în România. Am încercat împreună cu biofizicianul Virgiliu Gheorghe să abordăm câteva dintre ele, cu gândul că, prin cunoaşterea lor, vom fi în măsură să facem tot ce depinde de noi pentru se salva cât mai multe vieţi. (M.C.)

‒ Domnule Virgiliu Gheorghe, ce ar trebui să ştim pentru a preveni o formă gravă a bolii, internarea sau chiar moartea?

‒ Cel mai important lucru este să fim informați. Asta nu înseamnă că avem nevoie să ne uităm mai mult la televizor sau să ascultăm știrile despre COVID. Dimpotrivă, trebuie să ne înarmăm cu o anumită înţelegere a fenomenului, care ne va ajuta în momentul contaminării.

În primul rând, este vital să constatăm cât mai repede că ne-am contaminat şi să începem tratamentul antiviral. Mulți se amăgesc că nu au COVID tocmai pentru că nu pot accepta ideea. Foarte adesea aud: „Nu am COVID, doar că mă dor mai tare sinusurile, care oricum m-au mai durut şi altă dată” sau: „Mă doare tare spatele, dar eu am de mult probleme cu spatele. Deci nu poate fi COVID” sau „Am o stare de greaţă, dar nu e prima dată în viaţă” sau „M-a lovit o durere de cap mai tare ca de obicei, dar eu am astfel de dureri destul de des”. Ei bine, această boală are nişte simptome specifice, dar şi unele nespecifice, asociate problemelor de sănătate pe care le are fiecare. Foarte frecvent, simptomele debutului bolii sunt confundate cu o patologie mai veche, fără ca omul să realizeze că, de fapt, COVID-ul însuşi are această capacitate de a reactiva şi amplifica dureri sau suferinţe pe care le avea deja.

‒ Care ar fi simptomele specifice?

‒ Aş spune că o anumită stare de oboseală excesivă, o epuizare tipică, de-ţi vine să te întinzi pe jos. La alţii, o neclaritate mentală, o indispoziţie mai puternică decât de obicei, dublată de-o durere intensă de cap sau de-o stare de vomă, de-o diaree sau de-o jenă în gât, de-o accentuare bruscă a unor dureri mai vechi. Nu e nevoie să fie toate simptomele, ci numai câteva dintre ele.

miercuri, 8 decembrie 2021

What is a virus ?


Le point sur les variants du SARS-CoV-2 : passé, présent, futur


Pr. Jacques Fantini Professeur de Biochimie et de Biologie Moléculaire Aix Marseille Université



Vie et mort des variants du SARS-COV-2

Vaccin et variant Delta

Protocol Zelenko pentru profilaxie si tratament in Covid

Profilaxia este o acțiune întreprinsă pentru a preveni sau a proteja împotriva unei anumite boli. De origine greacă, de la cuvântul „phylax”, care înseamnă „a păzi” și „veghea”.

Pacienți cu risc scăzut

Tinerii sănătoși nu au nevoie de profilaxie împotriva Covid 19. La persoanele tinere și sănătoase, această infecție provoacă simptome ușoare asemănătoare răcelii. Este avantajos ca acești pacienți să fie expuși la Covid-19, să-și dezvolte anticorpi și ca sistemul imunitar să curețe virusul. Acest lucru va facilita dezvoltarea imunității turmei și va ajuta la prevenirea viitoarelor pandemii de Covid-19. Cu toate acestea, dacă acești pacienți doresc profilaxia împotriva Covid-19, atunci ar trebui să urmeze protocolul menționat mai jos.

Pacienți cu risc ridicat

Pacienții sunt considerați cu risc ridicat dacă au peste 45 de ani, sau dacă au mai puțin de 45 de ani, dar au comorbidități, adică au alte afecțiuni de sănătate care îi pun în pericol. Acești pacienți au o rată de mortalitate între 5 și 10% dacă sunt infectați cu Covid-19. Acești pacienți ar trebui să fie încurajați cu tărie să ia profilaxia împotriva Covid-19 în conformitate cu protocolul menționat mai jos.

Protocol pentru pacienții cu risc scăzut și moderat:

Zinc elementar 25mg 1 dată pe zi 
Vitamina D3 5000 iu 1 dată pe zi 
Vitamina C 1000 mg 1 dată pe zi 
Quercetină 500 mg 1 dată pe zi 

Dacă Quercetina nu este disponibilă, atunci utilizați epigalocatechin-galat (EGCG) 14 timp pe zi.

Protocol pentru pacienții cu risc ridicat:

Zinc elementar 25 mg o dată pe zi 
Vitamina D3 5000 iu 1 dată pe zi 
Hidroxiclorochină (HCQ) 200 mg 1 dată pe zi timp de 5 zile, apoi 1 dată pe săptămână 

Dacă HCQ nu este disponibil, atunci utilizați Protocolul pentru reducerea și Pacienți cu risc moderat.

Răspunsul imun și memoria imunitara in infecția cu SARS-CoV-2

 Răspunsul imun și memoria imunitara in infecția cu SARS-CoV-2



Dna dr. Cristina Cupșa prezinta tipurile de raspuns imun care apar in urma infectiei naturale cu virusul SARS-CoV-2 și memoria imunitară care rămâne după boală. In cazul infectiei naturale, chiar daca anticorpii scad, nu inseamna ca persoana respectivă rămâne fără protecție. Productia de anticorpi este un proces care consuma resurse in economia organismului. Daca amenintarea virala dispare (persoana nu mai vine in contact cu virusul), anticorpii scad in mod natural. La o noua intalnire cu virusul însă, la persoana care a trecut prin boala naturala, apare o noua crestere a titrului de anticorpi in sange, de cele mai multe ori, fara sa mai apara din nou simptomele bolii. In afara de imunitatea umorala (exprimata prin anticorpi), exista si imunitatea celulară, exprimată de limfocitele T cu memorie, care persista pe o perioada de 17-20 ani dupa boala. Sunt prezentate tipurile de teste de laborator care masoara anticorpii si separat testul care masoara imunitatea celulara.

Geert Vanden Bossche: "Nu permiteți ca nimeni și nimic să interfereze vreodată cu sistemul vostru imunitar înnăscut sau să îl suprime"

CEA MAI MARE BĂTĂLIE: BĂTĂLIA PENTRU SĂNĂTATEA TA. Virusologul Geert Vanden Bossche, despre vaccinarea obligatorie: Nu permiteți ca nimeni și nimic să interfereze vreodată cu sistemul vostru imunitar înnăscut sau să îl suprime. VIDEO


Într-un mesaj video transmis poporului austriac cu ocazia mitingului organizat la Viena în data de 20 noiembrie 2021, dar care este valabil și pentru noi, cunoscutul virusolog Geert Vanden Bossche i-a îndemnat pe oameni să nu cedeze presiunii de a se vaccina, explicând că nevaccinații beneficiază de o imunitate înnăscută, care trebuie doar întărită, pentru a face față cu succes infectării cu virusul SARS-CoV-2 și cu orice variantă a acestuia. Bossche a avertizat în mod deosebit împotriva vaccinării copiilor, indicând efectele nefaste ale anticorpilor vaccinali asupra imunității lor înnăscute. Redăm mai jos transcrierea discursului său:

Protocolul lui Virgiliu Gheorghe

Antivirale Tratamentele antivirale trebuie inițiate de la primele simptome de răceală sau gripă ( vezi îndrumarul pagina 37-38 ), chiar dac...